Insekter som foder

Proteinrigt kosttilskud

Mange af dine kæledyr kan få insekter på menukortet. Insekter har et højt indhold af protein med aminosyrer, vitaminer, kalcium og sunde fedtsyrer. Alt det dine kæledyr vil have godt af. 

Kæledyr i volierer og HID terrarier har ingen naturlig adgang til protein, og har derfor behov for at få det i deres foder. Vores produkter kan nemt bruges som tilskud til dyrenes kost. De kan fås som hele, malet til mel eller som mos, og kan hurtigt iblandes foderet.

Vi sælger buffalo orme, græshopper, fårekyllinger og melorme, hvor især melorme har været brugt til formålet i mange år. I de senere år er Black soldier fly (BSF,) eller sort soldaterflue på dansk, vundet frem. Dette insekt har meget gode foder egenskaber i forhold til melormen og indholdet af fosfor er meget mindre. De er også rige på kalcium. 

Protein til din hund og kat

Hunde og katte er kødædere og har derfor brug for en diæt rig på protein. Kød er det oplagte valg. Ellers er der tør- og vådfoder der er lavet til dyrenes næringsbehov, men det er fuld af tilsætningsstoffer. Men faktisk findes der en anden kilde til protein: insekter.

Insekter har ikke bare et højt næringsindhold af bl.a. protein, de er også langt bedre at fodre med. Forskning viser nemlig at insektbaseret foder kan være bedre for hunde og katte end et stykke kød. Ved at blande insekter med det almindelige foder, kan man nemmere kontrollere at dyret får den næring det har brug for.

Insekter er også gode for miljøet. De kræver ikke så meget vand og plads som andre husdyr gør, og så er de mere klimavenlige end traditionelle kæledyrsfoder. Selvfølgelig er insekter ikke kun godt for hunde og katte, men også fugle, fjerkræ, krybdyr, pindsvin og hamstere kan nyde godt af dem.

Vejledende ord fra en pindsvineejer

Vi har altid levende melorme stående i køleskabet, men vi bruger dem sjældent som foder. Pindsvin elsker melorme, men de er meget usunde og det anbefales at de kun får melorme hver 14. dag. 

Melorme er fulde af fosfor, har en fedtmængde på 12-15% og ca. 20% protein.

Hvis et pindsvin ikke får kalcium gennem kosten, men får mange fosforrige insekter, vil fosforen nedbryde det kalcium der er i kroppen i forvejen: knoglerne, tænderne, muskler og led. Pindsvine kan bive rigtig syge, hvis deres kost indeholder for meget fosfor, og i sidste ende kan det have dødelig udgang.

Tørrede melorme er også et hit, men de er endnu mere usunde end de levende. Fedt- og fosforindholdet er større, da væsken forsvinder under tørringen. Den tørrede konsistens kan også give forstoppelse. Giv kun tørrede melorme i ekstrem små mængder, f.eks. i foder som Atelerix.

Mange pindsvin er kræsne og det kan derfor være fristende at give dem det de kan lide. Men pindsvin skal have en varieret kost med forskellige insekter, som f.eks. soldaterfluelarver, regnorme, snegle, dubia kakerlakker m.m. Prøv at fodre dem med insektet 20-30  gange, før du siger at insektet ikke kan lide dem.

Hvis man vil begrænse sig til kun at fodre med 2-3 forskellige slags insekter, ville jeg helt fjerne melormene og så bruge frosne soldaterfluelarver, frosne eller levende græshopper, frosne eller levende dubia/chokolade kakerlakker og/eller silkeorm

Insektfoder af fluer - Køb proteinrigt insektfoder til fugle, HID krybdyr og hunde

Underkategorier

 • Foder insekt levende

  Levende foderinsekter anvendes til at stimulerer jagt evnen og nogle dyr æder kun levende foder.

                                                                                                                                      Skrevet af Niels Krogsgaard Otten d 28-02-2020

  Insektprotein forhandler ikke levende insekter, men...

  Som supplement eller helt erstatte levende foder, tilbyder vi insekter på frost samt tørrede produkter. Vi har den rene vare og blander ikke fyldstoffer og kemiske tilsætnings stoffer i vores produkter.

  De insekter Insektprotein.dk anvender er udvalgt efter følgen udvælgelses regel: kvalitet, GMO, lokal produceret, tilgængelighed og til sidst pris. Hvis vi købte ind efter laveste pris, ville kvaliteten være så dårlig at insekterne ikke ville kunne forarbejdes på vores anlæg. For at beskrive lav kvalitet i ord. f.eks. melorm, melorme tager lang tid at producerer, producenten ikke tid til at vendte, så melorm tages ud som meget unge og de har ikke nået at fylde kroppen med protein. Det er et "tomt" hylster. De melorme vi anvender både til frost og tørrede er fyldte og hvide inde i.

  Foder kvalitet:

  De bedste er levende,

  Som er fyldte. Kan du se igennem insekterne eller ingen bevægelse at spore, skal de nok have noget at spidse først.

  Obs.: Insekter fra haven kan have sprøjtegift med ind til dine kæledyr. 

  Næstbedst er frosne insekter.

  Insekter på frost er fri for parasitter, da disse parasitter dør ved efter to dage i -18 grader. Du kender det fra frisk fisk, fiskene skal lige fryses eller eller tilberedes med varme, før de må spidses af mennesker. Holdbarhed 3-6 mdr.

  På trejde pladsen frysetørret insekter.

  Kvaliteten er på højde med frost, det er nemmere at opbevare, op til 2 år, nem at doserer og fragten er billig, da vandet er fjernet og vandet udgør alligevel 2/3 af vægten. Kendetegn i bunden af posen du køber, kan der ligge ben som en form for pulver. 

  På fjerde pladsen varmebehandlet insekter 

  Insekterne er opvarmet optil til 99 grader Census. Varmebehandling af insekter er ikke af det gode, for dyrfoderet. Varmen ændre de stoffer dine dyr har brug for. Man kan populært beskrive det ved det der sker når et æg koges. Ændringen starter ved 43 grader. Det bedste er det rå æg. (svare til levende, frost og frysetørret.) Det hårdkogte æg svare til Varmebehandlet insekt. varmebehandlingen får askeindholdet  til at stige kraftigt, de gode stoffer er i nogen udstrækning blevet til aske.  Varmebehandlet insekter kan ikke stå alene for avls dyr. Holdbarhed  1-8 mdr.

  Femte pladsen indtages af ristet insekter

  Ristet ved en temperatur op til 150 grader Census. Det sker i en form for brødrister. Kendetegn f.eks. melorm er gennemsigtige, oppustet, lige, og lange. Denne form er opstået pga. at varmen har kogt vandet inden i insekterne og insektet har udvidet sig så meget det kan. Farven er skiftet til en mere ristet mørkebrun farve. Andre insekter er ben og evt. vinger brændt væk. Holdbarhed op i mod 2 år.

  Insekternes holdbarhed:

  Levende insektet indeholder 2/3 vand. Vandet og insekt olien er problemet i forhold til holdbarheden. Vand indgår i nedbrydningsprocessen. Fjernes vandet fra insekterne kan insekterne holde nærmest uendeligt. Frysning bremser vandet nedbrydnings proces af insektet.

  Frysetørring er den dyreste, men også den bedste måde at fjerne vand på. Vandet fordampes ved meget lav temperatur. Insekter tager ikke skade. Indholdet af insektet er 97% af det frosne insekter.  

  Vandet kan også fjernes med varme. Insekterne skades af varme. Påføres insekterne en temperatur på omkring 100 grader, kan alt vandet ikke fjernes og en holdbarhed på max 1-8 mdr.  kan opnås. En ristning med temperature på 150 grader census, kan fjerne en del vand og en længere holdbarhed som f.eks. kiks kan opnås.  Emblagen skal være luft tomme og tætsluttende.

  Tilsætningsstoffer.

  Insektolie går i forbindelse med ilt. Denne proces går meget hurtigt vi taler om sekunder. For at undgå dette tilsætter nogle fabrikanter antioxidanter. Det kan være helt uskadelige stoffer, som kendes fra avokado kærne og citronsyre. Insektprotein benytter en fremstillingsproces, hvor disse tilsætningsstoffer undgås.

  En oxidation har fundet sted, når en melorm er sort melorm. Det sorte er harsk insektolie.

 • Foder insekt frysetørret

  Tilskud af protein til dine kæledyr

  Dine kæle- og husdyr som krybdyr, fugle, pindsvin, hunde og høns kan have brug for ekstra protein og kan få det gennem deres foder som tilskud.

  Insekter har et højt indhold af protein og kan være et godt tilskud til deres kost. Bland insektprodukterne sammen med foderet eller brug de hele insekter som snacks. Dine dyr vil takke dig for det.

  Insekter der behandles med frysetørring, har 95% af det næringsindhold som levende insekter har. Det er den bedste måde at beholde deres høje og gode niveau af protein på, uden at skulle håndtere levende insekter.

  Kvalitetsprodukter

  Når du køber insekter egnet til foder hos os, er du sikret et kvalitetsprodukt.

  Vi behandler vores insekter med frysetørring, der er en skånsom proces, hvor 95% af næringsindholdet beholdes. Det er en bedre behandling end varmetørring, hvor kun 65% bevares.

  Frysetørring foregår ved at insekterne bliver holdt i en fryser ved -18oC i to dage, før de bliver puttet ind i en frysetørrer. Her bliver vandet suget væk i dampform af en vakuumpumpe. Tilbage er der kun et sprødt og smagfuldt insekt spækket af protein med aminosyrer, B12, vitaminer og sunde fedtsyrer.

  Insekterne der bruges, er af højeste kvalitet, idet de er dyrket på økologisk foder med certifikat. Der bliver nedskrevet data under hele forløbet og produktet har fuld sporbarhed.

 • Foder insekt tørret

  Tilskud til dine kæledyrs foder

  Varmetørrede insekter er gode, små godbidder til dine fjerkræ, fugle, krybdyr og pindsvin. De er nemme at blande med tørfoderet, og kan ellers males til mel og tilsættes vådfoder.

  Dine kæledyr kan have behov for et tilskud af protein, mineraler og vitaminer, som findes naturlig i insekter. Soldaterflue larverne (black soldier fly larvae) har også et højt indhold af kalcium og ved regelmæssig fodring af soldaterflue larver, behøver du ikke købe kalcium tilskud til dine dyr.

  Behandlingsproces

  Varmetørring er ikke så skånsom en proces som frysetørring, da produktets næringsindhold reduceres. Det betyder ikke, at produkterne er ringe, blot at insekterne mister omega 9 og vitaminet B12 under processen. De vil stadig have et udmærket indhold af protein med aminosyrer, mineraler og omega 3 og 6. Soldaterflue larverne har også et højt kalciumindhold.

  Insekterne der bruges, er af højeste kvalitet, dyrket på økologisk foder med certifikat. Der bliver nedskrevet data under hele forløbet og produktet har fuld sporbarhed.

 • Foder insekt på frost

  Dine kæledyr vil takke dig

  Dine kæledyr vil have godt af insekters høje protein og næringsindhold. De frosne insekter kan være en lille snack til dine kæledyr eller et supplement til den almindelige kost.

  Giv dine fugle, pindsvin og krybdyr insekter som snacks, mens høns vil have godt af at få dem sammen med deres daglige tørkost.

  Mos kan iblandes tør- eller vådfoder og gives til dine kæledyr. Din hund vil have godt af et ekstra skud protein og det kan den nemt få ved at indtage frysetørrede insekter, hvor alt næringsindholdet er bevaret.

  100% næringsindhold

  Insekterne har ikke været under andre behandlinger, end at de er blevet frossent ned. Derfor har frosne insekter al deres gode næringsindhold. De har intet mistet under behandlingen og er derfor smækfulde af proteiner, vitaminer, mineraler og sunde fedtsyrer. Et helt rent produkt.

  Insekterne bliver sendt frosne til dig og hvis du bevarer dem i fryseren, kan de holde sig til udløbsdagen (3 mdr. fra produktionsdag, har samme holdbarhed som rejer). Tag kun det op du behøver fra frost, lad det tø op og se dine kæledyr mæske sig i dem.

  Levering af frostvarer

  Frostvarer er indpakket i fødevaregodkendt folie og er opbevaret ved -18oC. Ved køb af frostvarer i sommerhalvåret (når temperaturen når over 15oC) bedes du kontakte os og aftale forsendelsen, så vi kan sikre at de når kolde frem til dig.

  Varerne pakkes ned i flamingokasser, der er så vidt muligt som et genbrugsprodukt og kan genbruges. Ved køb af frostvarer, tilkøbes en termokasse, der indeholder frost elementer for at varerne bevarer den ideelle temperatur under transporten.

  Da det drejer som om frostvarer, bør der være nogen hjemme til at tage imod varerne. De kan ikke tåle at stå på posthuset eller være i en pakkeboks. Pakken vil blive leveret med PostNord. Efter modtagelsen skal varerne direkte ned i fryseren.

  Færdig pak eller bland selv

  Med Bland selv kan forskellige vare sendes sammen. Forsendelsen leveres med postnord lige til din adresse. Dyrefoder og fødevare kan sendes sammen. Vi sikre den nødvendige opmærkning og adskillelse.

  Færdigpak  er en lukket forsendelse indeholdende termokasse, fragt, køleelementer og insekterne. Ønskes flere vare i samme forsendelse, vælges bland selv løsningen.

Aktive filtre