Insekter frysetørret

Skab smagsoplevelser i madlavningen

Vores frysetørrede insekter og insektmel kan bruges i både madlavning og bagning. De har en god smag og er rig på protein. Spis dem som snacks i madpakken eller når du lige er sulten. Brug dem i tilberedningen af aftensmad og skab gode smagsoplevelser. Under bagning kan du erstatte noget af det almindelige mel med insektmel for mere proteinfyldt bagværk. Vores insekter har en god nøddeagtig smag, som man ikke kan andet end at nyde.

Frysetørring

Frysetørring er en måde at konservere fødevarer på og bliver bl.a. benyttet til at lave instant kaffe og tilbehøret til kopnudler.

Frysetørring er en meget skånsom tørring, der søger for at 95% af næringsindholdet bliver bibeholdt og giver samtidig produktet en lang holdbarhed – op til 25 år.

Vores insekter bliver frysetørret på vores anlæg i Sønderborg. De bliver håndteret ligesom behandlingen af rejer og derfor bør der gøres opmærksomhed på, at folk som er allergiske overfor rejer, ikke bør indtage insekter.

Først fryses insekterne i en almindelig fryser ved -18oC. Efter to dage overføres insekterne til vores frysetørrer. Ved frysetørringen bliver vandet fjernet fra insekterne. Et vakuum suger vandet væk i dampform. Grundet denne behandling bibeholder insekterne deres næring og smag, uden at noget går tabt, som det f.eks. gør ved varmetørring. Nærringsindholdet reduceres kun med ca. 5% og holdbarheden sættes op.

Frysetørrede insekter er et luksusprodukt, fordi de netop under behandlingen ikke mister deres høje niveau af protein med aminosyre eller deres mineraler, omega 3, 6 og 9, og vitamin B12. Derfor er frysetørrede insekter en god, alternativ proteinkilde.

Aktive filtre