Foder insekt levende

Levende foderinsekter anvendes til at stimulerer jagt evnen og nogle dyr æder kun levende foder.

                                                                                                                                    Skrevet af Niels Krogsgaard Otten d 28-02-2020

Insektprotein forhandler ikke levende insekter, men...

Som supplement eller helt erstatte levende foder, tilbyder vi insekter på frost samt tørrede produkter. Vi har den rene vare og blander ikke fyldstoffer og kemiske tilsætnings stoffer i vores produkter.

De insekter Insektprotein.dk anvender er udvalgt efter følgen udvælgelses regel: kvalitet, GMO, lokal produceret, tilgængelighed og til sidst pris. Hvis vi købte ind efter laveste pris, ville kvaliteten være så dårlig at insekterne ikke ville kunne forarbejdes på vores anlæg. For at beskrive lav kvalitet i ord. f.eks. melorm, melorme tager lang tid at producerer, producenten ikke tid til at vendte, så melorm tages ud som meget unge og de har ikke nået at fylde kroppen med protein. Det er et "tomt" hylster. De melorme vi anvender både til frost og tørrede er fyldte og hvide inde i.

Foder kvalitet:

De bedste er levende,

Som er fyldte. Kan du se igennem insekterne eller ingen bevægelse at spore, skal de nok have noget at spidse først.

Obs.: Insekter fra haven kan have sprøjtegift med ind til dine kæledyr. 

Næstbedst er frosne insekter.

Insekter på frost er fri for parasitter, da disse parasitter dør ved efter to dage i -18 grader. Du kender det fra frisk fisk, fiskene skal lige fryses eller eller tilberedes med varme, før de må spidses af mennesker. Holdbarhed 3-6 mdr.

På trejde pladsen frysetørret insekter.

Kvaliteten er på højde med frost, det er nemmere at opbevare, op til 2 år, nem at doserer og fragten er billig, da vandet er fjernet og vandet udgør alligevel 2/3 af vægten. Kendetegn i bunden af posen du køber, kan der ligge ben som en form for pulver. 

På fjerde pladsen varmebehandlet insekter 

Insekterne er opvarmet optil til 99 grader Census. Varmebehandling af insekter er ikke af det gode, for dyrfoderet. Varmen ændre de stoffer dine dyr har brug for. Man kan populært beskrive det ved det der sker når et æg koges. Ændringen starter ved 43 grader. Det bedste er det rå æg. (svare til levende, frost og frysetørret.) Det hårdkogte æg svare til Varmebehandlet insekt. varmebehandlingen får askeindholdet  til at stige kraftigt, de gode stoffer er i nogen udstrækning blevet til aske.  Varmebehandlet insekter kan ikke stå alene for avls dyr. Holdbarhed  1-8 mdr.

Femte pladsen indtages af ristet insekter

Ristet ved en temperatur op til 150 grader Census. Det sker i en form for brødrister. Kendetegn f.eks. melorm er gennemsigtige, oppustet, lige, og lange. Denne form er opstået pga. at varmen har kogt vandet inden i insekterne og insektet har udvidet sig så meget det kan. Farven er skiftet til en mere ristet mørkebrun farve. Andre insekter er ben og evt. vinger brændt væk. Holdbarhed op i mod 2 år.

Insekternes holdbarhed:

Levende insektet indeholder 2/3 vand. Vandet og insekt olien er problemet i forhold til holdbarheden. Vand indgår i nedbrydningsprocessen. Fjernes vandet fra insekterne kan insekterne holde nærmest uendeligt. Frysning bremser vandet nedbrydnings proces af insektet.

Frysetørring er den dyreste, men også den bedste måde at fjerne vand på. Vandet fordampes ved meget lav temperatur. Insekter tager ikke skade. Indholdet af insektet er 97% af det frosne insekter.  

Vandet kan også fjernes med varme. Insekterne skades af varme. Påføres insekterne en temperatur på omkring 100 grader, kan alt vandet ikke fjernes og en holdbarhed på max 1-8 mdr.  kan opnås. En ristning med temperature på 150 grader census, kan fjerne en del vand og en længere holdbarhed som f.eks. kiks kan opnås.  Emblagen skal være luft tomme og tætsluttende.

Tilsætningsstoffer.

Insektolie går i forbindelse med ilt. Denne proces går meget hurtigt vi taler om sekunder. For at undgå dette tilsætter nogle fabrikanter antioxidanter. Det kan være helt uskadelige stoffer, som kendes fra avokado kærne og citronsyre. Insektprotein benytter en fremstillingsproces, hvor disse tilsætningsstoffer undgås.

En oxidation har fundet sted, når en melorm er sort melorm. Det sorte er harsk insektolie.

Ingen produkter tilgængelige endnu

Hold øje! Flere produkter vil blive vist her efterhånden som de bliver tilføjet.