• Kun online
Melorm Tørret Dyrefoder 5 liter
search
  • Melorm Tørret Dyrefoder 5 liter

Melorm Tørret Dyrefoder 5 liter

275,00 kr.
Inkl. moms

Latinsk navn: Tenebrio molitor

Melorm til dyre foder

Melorm til mennesker klik HER


Fulde af protein, kalcium og gode næringsstoffer, melorme er det perfekte foder til dine kæledyr, som elsker at gnaske insekter i sig. Melormenes indhold er særdeles velegnet for fugles æglægning og fjerdragt, men er også en smagfuld godbid til andre kæledyr.

Se Yderligere information for mere info.

Antal
På lager

Vejledning

Velegnet som foder til fjerkræ, fugle, krybdyr, pindsvin og gnavere. Bland melormene sammen med dit dyrs foder som et tilskud af protein og kalcium eller giv den som godbidder. Melorme er meget fedtholdig, så den bør ikke gives hver dag til krybdyr, pindsvin og gnavere, som let kan blive overvægtige af dem. Til gengæld styrker den fjerdragten og æglægning hos fjerkræ og fugle.

Om melorme

Melormen er trods dens navn ikke en orm, men en larve. Den er larveformen af billen melskrubbe (Tenebrio molitor). Melormene kan blive op til 2,5 cm lange og er gulligbrune med en hård, blank overflade.

Melskrubben har fire livsstadier: æg, larve, puppe og udvokset. Hunbillen kan lægge op til 200 æg i sin levetid. Efter en uges tid bliver æggene udklækket og melormen kravler ud i søgen efter mad. Melormene vil gennem 6-7 uger gå igennem 9-12 hamskifte, før de forpupper sig. Efter en uges tid kommer der en melskrubbe ud af puppen.

Billerne er ikke egnet som mad, men larverne er. Når melormene har en ideel længde på omkring 2,5 cm, bliver de udtaget og behandlet, så de er klar til at blive indtaget.

Varmetørring

Melormene er blevet varmetørret, hvilket sker ved at de bliver tørret i ovnen ved 150oC i et par timer. Under behandlingen forsvinder vandet i insekterne i væskeform, hvilket gør at 60% af næringsindholdet bliver bevaret. Desværre mister melormene i processen omega 9 og vitaminet B12, men de vil stadig indeholde protein med aminosyrer, mineraler, og omega 3 og 6.

Miljø

Vi går meget op i at have et lille CO2 aftryk og alle vores varer er sporbare. Vores pakker bliver sendt i miljøvenlig emballage.

1015
100 Varer

Produktinformation

Gluten
Kan indeholde gluten
Tørring
Varmetørring
Holdbarhed
Se påtrykt dato på etiketten
Egnethed
Dette produkt er dyrefoder
Nærings indhold i:
100 g
Energi
2025 Kj / 485 kcal
Protein
56,2
Fedt (Sum)
24,7
- Mættet
8
Kulhydrater
6,7
Fiber
5,2
Salt
0,38
Antioxidanter tilsat
Ingen
Organisk materiale
Ja
Opbevaring
Tørt og ikke i direkte sollys.
Ny