Melorme-mel 1000 g
search
  • Melorme-mel 1000 g

Melorme mel frysetørret

30,00 kr.
Inkl. moms

Latinsk navn: Tenebrio molitor

Søger du efter en mulighed for at pifte madlavningen lidt op og tilføje et ekstra skud af protein, mineraler, vitaminer og sunde fedtsyrer? Melorme er en oplagt mulighed, for ikke nok med at den er rig på næringsstoffer, så er det også nemt at bruge som mel. Som mel kan det nemt tilføjes madlavningen og bagværk.

Se Yderligere information for mere info.

vægt: 30 g
Antal
På lager

Tilberedning

Hvis du bare erstatter 10% af dit almindelige mel med melorme mel i dine opskrifter, vil du nemt kunne berige din mad med protein med aminosyrer, mineraler, vitamin B12 og sunde fedtsyrer som omega 3, 6 og 9.

Om melorme

Melormen er trods dens navn ikke en orm, men en larve. Den er larveformen af billen melskrubbe (Tenebrio molitor). Melormene kan blive op til 2,5 cm lange og er gulligbrune med en hård, blank overflade.

Melskrubben har fire livsstadier: æg, larve, puppe og udvokset. Hunbillen kan lægge op til 200 æg i sin levetid. Efter en uges tid bliver æggene udklækket og melormen kravler ud i søgen efter mad. Melormene vil gennem 6-7 uger gå igennem 9-12 hamskifte, før de forpupper sig. Efter en uges tid kommer der en melskrubbe ud af puppen.

Billerne er ikke egnet som mad, men larverne er. Når melormene har en ideel længde på omkring 2,5 cm, bliver de udtaget og behandlet, så de er klar til at blive indtaget.

Frysetørring

Melormene er blevet behandlet med frysetørring, en skånsom metode der gør at 95% af næringsindholdet bliver bibeholdt og produktet får en lang holdbarhed.

Melormene bliver frysetørret på vores anlæg i Sønderborg.

Processen starter med at melormene bliver holdt i en fryser ved -18oC i to dage. Derefter bliver de overført til vores frysetørrer, hvor en vakuumpumpe suger vandet i insekterne væk i dampform. Grundet denne behandling bibeholder insekterne deres næring og smag, uden at noget går tabt, som det f.eks. gør ved varmetørring. Nærringsindholdet reduceres kun med ca. 5%.

Dette skaber et luksusprodukt, fordi melormene under behandlingen ikke mister deres høje niveau af protein, mineraler og omega 3, 6 og 9, samt vitaminet B12.

Efter frysetørringen bliver melormene malet til mel og er derfor parat til at blive taget i brug med det samme.

Miljø

Vi går meget op i at have et lille CO2 aftryk og alle vores varer er sporbare. Vores pakker bliver sendt i miljøvenlig emballage.

10070-1
10 Varer

Produktinformation

Allergi
Er du overfølsom for skaldyr. Tag dine forholdsregler som du ville gøre ved håndtering af skaldyr
Gluten
Kan indeholde gluten
Kemi
non-GMO Fri for kemikalier, antibiotika, hormoner og pesticider
Info til veganer og vegetar
Insekter betragtes som skaldyr
Tørring
Frysetørring
Holdbarhed
Se påtrykt dato på etiketten
Egnethed
Denne vare er godkendt som fødevare
Nærings indhold i:
100 g
Energi
2135 Kj
Protein
54,1 g
Fedt (Sum)
29,1 g
- Mættet
7,1 g
- Mono-umættet
14,7 g
- Poly-umættet
7,6 g
Kulhydrater
5,9 g
Fiber
5,0 g
Sukker
0,9 g
Salt
0,5 g
Sukker og laktose
Fri for Sukker og laktose
Antioxidanter tilsat
Ingen
Organisk materiale
100% insekt, ingen tilsætningsstoffer
Opbevaring
Tørt og ikke i direkte sollys i tætsluttende emballage
Emballage
Fødevaregodkendt og genanvendelig folie af PET
Specialvarer
Nej
Ny