Melorm mel - hurtigt tørret- 100 g
search
  • Melorm mel - hurtigt tørret- 100 g

70g Melorm mel - varmetørret

70,00 kr.

(642,50 kr. 1000 g)

Inkl. moms

Latinsk navn: Tenebrio molitor

70 g -Fragt fra 20 Kr.

Varme tørring er fint nok, hvor insektet skal indgå i en varm ret eller til bagning ved høj temperatur. Den bedste tørre metode er nu frysetørring. Her er alt det gode bibeholdt.

Melorme er rige på protein, mineraler, sunde fedtsyrer (omega 3 og 6) og vitaminer. Melorme mel har bibeholdt noget af næringsindholdet under processen. Den høje temperatur insektet udsættes for under varmebehandlingen nedbryder en del af det gode som protein og olien, hvilket resulter i et højere akse indhold.  Som mel er det nemt at bruge og tilføje madlavningen.

Se Yderligere information for mere info.

Antal
Sidste elementer på lager

Tilberedning

Erstat 10% af dit almindelige mel med melorme mel, i al dit bagværk og madlavning. Det er sundt og rigt på protein, så brug det f.eks. til at bage morgenboller med.

Om melorme

Melormen er trods dens navn ikke en orm, men en larve. Den er larveformen af billen melskrubbe (Tenebrio molitor). Melormene kan blive op til 2,5 cm lange og er gulligbrune med en hård, blank overflade.

Melskrubben har fire livsstadier: æg, larve, puppe og udvokset. Hunbillen kan lægge op til 200 æg i sin levetid. Efter en uges tid bliver æggene udklækket og melormen kravler ud i søgen efter mad. Melormene vil gennem 6-7 uger gå igennem 9-12 hamskifte, før de forpupper sig. Efter en uges tid kommer der en melskrubbe ud af puppen.

Billerne er ikke egnet som mad, men larverne er. Når melormene har en ideel længde på omkring 2,5 cm, bliver de udtaget og behandlet, så de er klar til at blive indtaget.

Varmetørring

Melormene er blevet varmetørret, hvilket sker ved at de bliver tørret i ovnen ved 150oC i et par timer. Under behandlingen forsvinder vandet i insekterne i væskeform, hvilket gør at 60% af næringsindholdet bliver bevaret. Desværre mister melormene i processen omega 9 og vitaminet B12, men de vil stadig indeholde protein med aminosyrer, mineraler, og omega 3 og 6.

Efter varmetørringen er melormene blevet malet til mel.

Miljø

Vi går meget op i at have et lille CO2 aftryk og alle vores varer er sporbare. Vores pakker bliver sendt i miljøvenlig emballage.

 

 

10022
1 Enhed

Produktinformation

Allergi
Er du overfølsom for skaldyr. Tag dine forholdsregler som du ville gøre ved håndtering af skaldyr
Gluten
Kan indeholde gluten
Kemi
non-GMO Fri for kemikalier, antibiotika, hormoner og pesticider
Info til veganer og vegetar
Insekter betragtes som skaldyr
Tørring
Varmetørring
Holdbarhed
Se påtrykt dato på etiketten
Egnethed
Denne vare er godkendt som fødevare
Nærings indhold i:
100 g
Energi
2025 Kj / 485 kcal
Protein
56,2
Fedt (Sum)
24,7
- Mættet
8
Kulhydrater
6,7
Fiber
5,2
Salt
0,38
Sukker og laktose
Fri for Sukker og laktose
Antioxidanter tilsat
Ingen
Organisk materiale
Ja
Opbevaring
Tørt og ikke i direkte sollys i tætsluttende emballage
Ny