Insekter frysetørret som Fødevare

Frysetørrede insekter - Alt i frysetørrede insekter til madlavning

Skab smagsoplevelser i madlavningen

Vores frysetørrede insekter og insektmel kan bruges i både madlavning og bagning. De har en god smag og er rig på protein. Spis dem som snacks i madpakken eller når du lige er sulten. Brug dem i tilberedningen af aftensmad og skab gode smagsoplevelser. Under bagning kan du erstatte noget af det almindelige mel med insektmel for mere proteinfyldt bagværk. Vores insekter har en god nøddeagtig smag, som man ikke kan andet end at nyde.

Frysetørring

Frysetørring er en måde at konservere fødevarer på og bliver bl.a. benyttet til at lave instant kaffe og tilbehøret til kopnudler.

Frysetørring er en meget skånsom tørring, der søger for at 95% af næringsindholdet bliver bibeholdt og giver samtidig produktet en lang holdbarhed – op til 25 år.

Vores insekter bliver frysetørret på vores anlæg i Sønderborg. De bliver håndteret ligesom behandlingen af rejer og derfor bør der gøres opmærksomhed på, at folk som er allergiske overfor rejer, ikke bør indtage insekter.

Først fryses insekterne i en almindelig fryser ved -18oC. Efter to dage overføres insekterne til vores frysetørrer. Ved frysetørringen bliver vandet fjernet fra insekterne. Et vakuum suger vandet væk i dampform. Grundet denne behandling bibeholder insekterne deres næring og smag, uden at noget går tabt, som det f.eks. gør ved varmetørring. Nærringsindholdet reduceres kun med ca. 5% og holdbarheden sættes op.

Frysetørrede insekter er et luksusprodukt, fordi de netop under behandlingen ikke mister deres høje niveau af protein med aminosyre eller deres mineraler, omega 3, 6 og 9, og vitamin B12. Derfor er frysetørrede insekter en god, alternativ proteinkilde.

Underkategorier

  • Insekter hele som...

    Insekter i mad og madpakker

    Hele insekter kan bruges meget. Man kan lade dem være som de er og tilføje dem i salater og varme retter også set i brun sovs, for et unikt udtryk og smag. De kan også være en snack i madpakken.

    De kan spises som de er eller de kan dyppes i chokolade til en udsøgt smagsoplevelse, hvor der er fyldigheden fra chokoladen og knaset fra insektet. Der er også mulighed for at bage dem med krydderier eller mele dem til mel, og bage brød og kager.

    Der er mange muligheder, men hele insekter er en god og sund snack.

     

    En sjov oplevelse med venner og familien

    Hvorfor ikke byde din familie, venner og gæster på at smage insekter?

    Det kan være lidt svært i starten at få sig selv til at spise insekter, men man vil hurtigt opdage at de har hver deres genkendelige smag, de smager slet ikke slemt. Buffalolarver og melorme smager begge af nødder, mens græshopper har en god smag, der er svær at placere.

    Så hvorfor ikke finde insekterne frem som et sundere alternativ til fredagsslik. Børn synes det er sjovt at spise insekter, og de ser sjove ud. Det er en sjov oplevelse, som de længe kan snakke om.

    Man kan også sætte en skål frem på bordet til venner- og venindeaftener, og udfordre hinanden til at spise dem. Insekterne er sunde og et alternativ til andre snack, og så kan man altid tilberede dem lige som man vil. Du kan også servere boller lavet af insektmel du selv har melet. Kun fantasien sætter grænsen.

  • Insekt mel som Fødevare

    Den nye proteinrige ingrediens til køkkenet

    Er du nysgerrig efter at udvide horisonterne madmæssigt og udvikle dine kundskaber i køkkenet? Mangler du nye ingredienser for at gøre madlavning og bagning lidt mere spændende? Leder du efter en god proteinkilde? Så kig ikke længere end her! Insekt mel er svaret på alt.

    Vi sælger mel lavet af dansk producerede og fødevaregodkendte insekter, der har levet hele deres liv på økologisk foder. Det gør dem ikke bare supersunde, men også meget næringsrige. Insekterne er blevet finmalet så du nemt kan bruge dem i din madlavning.

    Vores udvalg består af buffalo larver, melorme, græshopper og fårekyllinger, som enten er behandlet med fryse- eller varmetørring inden de blev malet.

    Mange måder at bruge insekt mel på

    Start dagen godt ud ved at strø noget insekt mel ud over din morgenmad – brug det som drys. Bag lækre brød og boller til madpakken, hvor du ved bare erstatte 10% af dit almindelige mel med insekt mel, kan tilføje dejen masser af protein. Hvad med at bage en lækker chokoladekage? Du kan også udnytte melets gode næringsindhold til aftensmaden, hvor du kan gøre sovsen lidt bedre ved at tilføje insektmel til jævningen. 

    Insekt mel fungerer godt sammen med normalt mel, men vil ikke fuldstændig kunne erstatte mel i dine opskrifter. Det har ikke samme funktioner som mel, idet det ikke indeholder nogen hævningsegenskaber. Derfor anbefales det, at du erstatter 10% af det almindelige mel med insekt mel, så du fuldt ud kan nyde det bedst muligt. 

    Et godt produkt at starte ud med

    Det kan være svært at komme i gang med at spise insekter, så vores melprodukter er et godt sted at starte. Du får stadig al den gode næringsværdi, men uden at du kan se det er insekter. Det er også nemt at bruge i køkkenet og passer med alle opskrifter, der indeholder mel.

Aktive filtre