Insekter som foder

Insekter som foder

Der er 45 varer.
Viser 1 - 24 af 45 varer

Proteinrigt kosttilskud

Mange af dine kæledyr kan få insekter på menukortet. Insekter har et højt indhold af protein med aminosyrer, vitaminer, kalcium og sunde fedtsyrer. Alt det dine kæledyr vil have godt af. 

Kæledyr i volierer og HID terrarier har ingen naturlig adgang til protein, og har derfor behov for at få det i deres foder. Vores produkter kan nemt bruges som tilskud til dyrenes kost. De kan fås som hele, malet til mel eller som mos, og kan hurtigt iblandes foderet.

Vi sælger buffalo orme, græshopper, fårekyllinger og melorme, hvor især melorme har været brugt til formålet i mange år. I de senere år er Black soldier fly (BSF,) eller sort soldaterflue på dansk, vundet frem. Dette insekt har meget gode foder egenskaber i forhold til melormen og indholdet af fosfor er meget mindre. De er også rige på kalcium. 

Protein til din hund og kat

Hunde og katte er kødædere og har derfor brug for en diæt rig på protein. Kød er det oplagte valg. Ellers er der tør- og vådfoder der er lavet til dyrenes næringsbehov, men det er fuld af tilsætningsstoffer. Men faktisk findes der en anden kilde til protein: insekter.

Insekter har ikke bare et højt næringsindhold af bl.a. protein, de er også langt bedre at fodre med. Forskning viser nemlig at insektbaseret foder kan være bedre for hunde og katte end et stykke kød. Ved at blande insekter med det almindelige foder, kan man nemmere kontrollere at dyret får den næring det har brug for.

Insekter er også gode for miljøet. De kræver ikke så meget vand og plads som andre husdyr gør, og så er de mere klimavenlige end traditionelle kæledyrsfoder. Selvfølgelig er insekter ikke kun godt for hunde og katte, men også fugle, fjerkræ, krybdyr, pindsvin og hamstere kan nyde godt af dem.

Vejledende ord fra en pindsvineejer

Vi har altid levende melorme stående i køleskabet, men vi bruger dem sjældent som foder. Pindsvin elsker melorme, men de er meget usunde og det anbefales at de kun får melorme hver 14. dag. 

Melorme er fulde af fosfor, har en fedtmængde på 12-15% og ca. 20% protein.

Hvis et pindsvin ikke får kalcium gennem kosten, men får mange fosforrige insekter, vil fosforen nedbryde det kalcium der er i kroppen i forvejen: knoglerne, tænderne, muskler og led. Pindsvine kan bive rigtig syge, hvis deres kost indeholder for meget fosfor, og i sidste ende kan det have dødelig udgang.

Tørrede melorme er også et hit, men de er endnu mere usunde end de levende. Fedt- og fosforindholdet er større, da væsken forsvinder under tørringen. Den tørrede konsistens kan også give forstoppelse. Giv kun tørrede melorme i ekstrem små mængder, f.eks. i foder som Atelerix.

Mange pindsvin er kræsne og det kan derfor være fristende at give dem det de kan lide. Men pindsvin skal have en varieret kost med forskellige insekter, som f.eks. soldaterfluelarver, regnorme, snegle, dubia kakerlakker m.m. Prøv at fodre dem med insektet 20-30  gange, før du siger at insektet ikke kan lide dem.

Hvis man vil begrænse sig til kun at fodre med 2-3 forskellige slags insekter, ville jeg helt fjerne melormene og så bruge frosne soldaterfluelarver, frosne eller levende græshopper, frosne eller levende dubia/chokolade kakerlakker og/eller silkeorm

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her