Insektpakke med smagsprøver

Insektpakke med smagsprøver

Er din nysgerrighed blevet vækket efter al den snak om insekter som fremtidens fødevarer? Og har du længe haft lyst til at smage dem, men ikke muligheden? Nu får du endelig chancen med denne smagsprøve pakke. Den indeholder de fire slags insekter vi forhandler og de er alle rige på protein. Insekterne er blevet frysetørret, en behandling der gør at op til 95% af insekternes næringsindhold bevares.
 
Saml familie og venner til en sjov aften, hvor I sammen smager på insekterne, bedømmer dem og finder jeres yndlingssmag. Det kan også sætte gang i gode diskussioner om insekterne og deres rolle som fremtidig proteinkilde og erstatning for kød. Vidste I at man kan erstatte 10% af sit almindelige mel med insektmel for mere proteinrigt bagværk?
 
Tilberedning Inden du nyder dem, bør de opvarmes i en ovn ved 75C i 3-4 minutter. Alternativt kan du også stege dem på en pande og gøre det ekstra lækkert ved at tilsætte noget løg, timian og andre krydderier. Det er for din egen sikkerhed, at de lige skal opvarmes. 
 
Prøvesmagning For at få den optimale smagsoplevelse anbefales det, at du spiser hvad der svarer til en teskefuld af de små insekter. Græshopperne spiser du bare én af, men vinger og ben skal lige fjernes først.
 
Insekterne
 
Buffalo larverBuffalo larver er et forstadie til buffalo billen (aphitobius diaperinus). Når larverne er fuldvoksne med en længde på 7-11 millimeter, bliver de taget ud og behandlet. Dermed får larverne den rette fyldighed og største næringsindhold. Buffalo larver har en nøddeagtig smag
 
MelormMelormen er trods dens navn ikke en orm, men en larve. Den er larvestadiet til billen melskrubbe (tenebrio molitor). Melorme kan blive op til 2,5 cm lange som fuldmodne, hvor vi udtager og behandler dem til fødevarer. Melorme har en nøddeagtig smag.
 
FårekyllingFårekyllingen (acheta domestica) bliver først ”høstet” som voksen, idet den i nymfestadiet ingen næringsværdi har. Som fuldvoksen har den en længde mellem 1 og 1½ cm, men trods den beskedne størrelse har den det største proteinindhold.  Fårekyllingerne har en mandelagtig smag.
 
GræshoppeAlmindelig vandregræshoppe (locusta migratoria) bliver først behandlet, når de opnår en god ideel længde på 5 cm. Dermed sikrer vi også den bedste smag. De har en behagelig smag, der er svær at placere. De er en størrelse mellem.


Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her