Hvilke behandlingsformer bruger I?

Hos Insektprotein.dk behandler vi vores insekter på tre forskellige måder der alle sammen påvirker insekternes næringsindhold og sprødhed.

Frysetørring

Frysetørring er den bedste måde at bevare et insekts næringsindhold på. Ved denne behandlingsform bevarer den op til 98% af sin næringsværdi og kun meget lidt går tabt under processen. Det giver også den længste holdbarhed.

Første trin i behandlingen er at de levende insekter bliver lagt i en fryser ved -18oC og efter to dage er ikke kun insekterne døde, men også de bakterier og svampe der fandtes i dem.

Herefter bliver insekterne lagt på metalbakker i en frysetørrer. Her vil en vakuumpumpe suge vandet i insekterne væk. Vandet smelter ikke væk, men bliver til damp som sætter sig på indersiderne af frysetørreren. Behandlingen vil vare et døgns tid, hvorefter insekterne er lige til at spise.

Frysetørringen er en skånsom metode, fordi så meget af næringsindholdet bliver bevaret. Derfor kan man også kalde frysetørrede produkter for luksusvarer, fordi næringsindholdet bliver bevaret og smagen eksploderer på tungen.

Varmetørring

Ved varmetørring bliver insekterne tørret i en ovn ved 150oC i min. 2 timer. Under behandlingen forsvinder vandet i insekterne i væskeform, hvilket gør at kun 60% af næringsindholdet bevares. De vil stadig indeholde protein med aminosyrer, mineraler samt omega 3 og 6, men vil miste omega 9 og vitaminet B12 under processen. 

Frysning

Insekter til fødevare 

Insekterne bliver vasket i varmt vand, blancheres og nedfrosset i to døgn ved -18oC. Herefter bliver de pakket.

Den forsatte tilberedningen vil ske hos dig før servering.

Foder insekt

Insekter der anvendes som foder insekt blancheres ikke, da det påvirker indholdet af vitaminer som dit dyr har brug for. Derefter nedfrosset i to døgn ved -18oC. Herefter bliver de pakket.

Insekterne er stadig rå og ubehandlet efter denne behandling, men bakterierne og svampene i insektet er døde. Derfor udbydes denne varegruppe kun som foder til dyr, der er vant til at spise insekter i rå form. De bør ikke indtages af mennesker.

Undtaget er dog insekter anvendt til nogle få dyr som kun vil spise blancheret produkter. Det kunne være Afrikansk pindsvin. Der har vi produkter mærket blancheret.

Meling

Når insekterne har været igennem enten fryse- eller varmetørring, bliver de malet til mel. Det sker ved at der de gennemløber en formalings proces, uden en temperatur påvirkning, indtil insektmelet har samme konsistens som mel.

Holdbarhed

Holdbarheden af vores produkter afhænger af deres behandlingsform. Frosne varer har en holdbarhed på op til 2 år, mens varmetørrede insekter kan holde i op til 4 år. Frysetørrede insekter kan i teorien holde i op til 25 år, men det er under optimale forhold: mørkt, koldt og lufttæt. Derfor har vi sat holdbarhedsdatoen en del lavere, så du er sikret et toplækkert og sprødt insekt.