Melorm (Tenebrio molitor) frysetørret foder
search
  • Melorm (Tenebrio molitor) frysetørret foder
  • Melorm (Tenebrio molitor) frysetørret foder
  • Melorm (Tenebrio molitor) frysetørret foder

30g Melorm frysetørret dyrefoder

30,00 kr.

(1.332,50 kr. 1000g)

Inkl. moms

Dette produkt er dyrefoder Til mennesker klik her

Latinsk navn: Tenebrio molitor

Frysetørrede melorme er en god lille godbid til dine kæledyr. De er fulde af protein, men har et højt fedtindhold, så de bør ikke gives til pindsvin, krybdyr og fugle for ofte, da det kan føre til overvægt. De er dog gode som kosttilskud til maden, for melormen er også rig på protein, vitaminer og mineraler – som alle dyr har behov for.

Mængde: 30 g ca. 250-300 ml

Anslået fragt: 10 kr.

Se Yderligere information for mere info.

Antal

Melormene er gode som næringsrige godbidder og supplement til kosten for fjerkræ, krybdyr, pindsvin, fugle, gnavere og andre insektædende dyr. Hunde vil også have godt af insekters protein.  

Om melorme

Melormen er trods dens navn ikke en orm, men en larve. Den er larveformen af billen melskrubbe (Tenebrio molitor). Melormene kan blive op til 2,5 cm lange og er gulligbrune med en hård, blank overflade.

Melskrubben har fire livsstadier: æg, larve, puppe udvokset. Hunbillen kan lægge op til 200 æg i sin levetid. Efter en uges tid bliver æggene udklækket og melormen kravler ud i søgen efter mad. Melormene vil gennem 6-7 uger gå igennem 9-12 hamskifte, før de forpupper sig. Efter en uges tid kommer der en melskrubbe ud af puppen.

Billerne er ikke egnet som mad, men larverne er. Når melormene har en ideel længde på omkring 2,5 cm, bliver de udtaget og behandlet, så de er klar til at blive indtaget.

Frysetørring

Melormene er blevet behandlet med frysetørring, en skånsom metode der gør at 95% af næringsindholdet bliver bibeholdt og produktet får en lang holdbarhed.

Melormene bliver frysetørret på vores anlæg i Sønderborg.

Processen starter med at melormene bliver frosset ned i en fryser ved -18oC i to dage. Derefter bliver de overført til vores frysetørrer, hvor en vakuumpumpe suger vandet i insekterne væk i dampform. Grundet denne behandling bibeholder insekterne deres næring og smag, uden at noget går tabt, som det f.eks. gør ved varmetørring. Nærringsindholdet reduceres kun med ca. 5%.

Dette skaber et luksusprodukt, fordi melormene under behandlingen ikke mister deres høje niveau af protein, mineraler og omega 3, 6 og 9, samt vitaminet B12.

Miljø

Vi går meget op i at have et lille CO2 aftryk og alle vores varer er sporbare. Vores pakker bliver sendt i miljøvenlig emballage.

1065
936 Varer

Produktinformation

Tørring
Frysetørring
Holdbarhed
Se påtrykt dato på etiketten
Egnethed
Dette produkt er dyrefoder
Nærings indhold i:
100 g
Energi
2135 Kj / 510 kcal
Protein
54,1
Fedt (Sum)
29,1
- Mættet
7,1
- Mono-umættet
14,7
- Poly-umættet
7,6
Kulhydrater
5,9
Fiber
5
Sukker
0,9
Salt
0,5
Antioxidanter tilsat
Ingen
Organisk materiale
Ja
Opbevaring
Tørt og ikke i direkte sollys.
Ny